Slik skaper du den perfekte basisgarderoben

Vi vet alle hvordan det er å ha garderoben full av klær som vi knapt har brukt år etter år. Vi klør oss i hodet og lurer på hvorfor det var så viktig å kjøpe den knallrosa skjorten. Rosa har aldri vært min farge, og vi unnskylder oss raskt med at det var et impulskjøp... Vi sitter igjen med en garderobe full av nye klær, men vi bruker knapt halvparten av dem og tyr fortsatt til de gamle basisplaggene. Vi kjenner dette scenariet altfor godt... Derfor har vi satt oss fore å hjelpe deg med å skape en perfekt basisgarderobe fylt med stiler som du kan bruke år etter år. Perfekt for å hjelpe deg ut av enhver kommende garderobekrise

En basisgarderobe er, som navnet antyder, en garderobe fylt med basisplagg. Det kan være t-skjorter, bluser, strikkeplagg, jeans, bukser, leggings, kjoler, skjørt osv. Det handler om å finne klassiske stiler, klassiske mønstre og nøytrale farger. Det er faktisk blitt ganske populært å bygge opp en tidløs garderobe. Det skyldes et større behov for kvalitetsklær, et større fokus på bærekraft og et ønske om å spare penger på klesforbruket. For ja, å bygge en basisgarderobe sparer mye penger i det lange løp. Det høres kanskje komplisert ut, men det krever egentlig ikke så mye arbeid. Alt du trenger å gjøre, er å finne et godt utvalg av basisplagg av god kvalitet som du kan bruke om og om igjen... men det skal vi selvfølgelig hjelpe deg med.

Handle nøytrale farger

Nøytrale farger er uunnværlige i en basisgarderobe. Vi vet at farger skifter fra sesong til sesong, så det er lett å kjøpe alle mulige kule farger. Generelt handler basisklær om å kjøpe klær i farger som svart, hvitt, grått og marineblått - farger som du kan bruke til alle typer klær, og farger som du alltid kan bruke uansett årstid. På denne måten sikrer du at du alltid kan mikse og matche klærne dine, noe som gir deg et mylder av antrekksmuligheter - smart, ikke sant? 

Når det er sagt, trenger du ikke å kaste alle dine nåværende klær og bare bruke nøytrale farger. Det handler bare om å gå for de fargene du vet at du kommer til å bruke. Så hvis du elsker grønt, eller hvis du liker blått, bør du definitivt inkludere disse fargene i garderoben. 

Handle klær som du bruker

Det er ingen vits i å ha skjørt liggende hvis du aldri bruker dem. Basisklær handler om å ha de klærne du faktisk bruker. En god anbefaling er å finne 5-7 plagg av hver type og på den måten bygge opp en garderobe bestående av for eksempel 5 gensere, 5 bluser, 5 bukser, 5 kjoler og kanskje 5 skjørt. Man trenger ikke være statistiker for å skjønne at du allerede har mange muligheter til å sette sammen ulike antrekk. Kanskje har du til og med flere valgmuligheter enn før, selv om du har flere klær. Med andre ord sparer du faktisk på forbruket, men du har flere valgmuligheter.

Husk at basic ikke trenger å være kjedelig. Du kan være elegant, klassisk og festklar med enkle stiler. 

Unngå skiftende moter

Vi vet at det kommer fire kolleksjoner i året, og at nye trender lanseres sesong etter sesong. Dette gjør at garderoben fylles opp raskt, og etter kort tid er det ikke sikkert du liker det du har kjøpt lenger. Derfor er det en god idé å gå for klassiske stiler og god kvalitet. 

Vi har vært inne på dette før, men det er en god idé å velge stiler som du VET at du bruker. Det kan for eksempel være at du alltid bruker hvite skjorter. Hvite skjorter er enkle å style, og du kan skape et utall forskjellige antrekk. Skjorter er derfor gode å ha i garderoben hvis du bruker dem om og om igjen. Få inspirasjon til hvordan du styler en hvit skjorte.

Pieces basic stiler

Pieces har vært flinke til å skape en solid basiskolleksjon der du kan kjøpe alle nødvendige styles for en god basisgarderobe. Dette inkluderer bukser, topper, skjorter, jeans, blazere og mye mer. Felles for alle plaggene er at de kan styles på forskjellige måter. Vi anbefaler derfor at du tar en titt på utvalget av Pieces basic styles og ser om det finnes et basisplagg som kan binde sammen garderoben din.