På med stiletthælene - Finn de rette hælene for deg!

 

Ut i det blå med stiletthæler på... Det er kanskje ikke helt slik sangen opprinnelig høres ut, men det er sant. Det er snart sommer og sol, noe som betyr mye feiring, og når man sier feiring, sier man automatisk stiletthæler.

Mange forbinder stiletter med en høy, tynn hæl som bare erfarne kvinner kan gå rundt i, og det synes vi faktisk er litt synd. Vi tar av oss hatten for de kvinnene som kan gå i slike spinkle stiletter dagen lang, men sannheten er at mange av oss ikke kan det. Den største feilen er imidlertid å tro at man ikke kan gå i stiletthæler, for det er faktisk ikke sant. 

Stiletter finnes i mange forskjellige høyder og hæltyper, noe som betyr at alle kan være med på stilettbølgen. Les videre og bli kjent med de ulike typene stiletter. 

Pumps vs. stiletter

For det første må vi vite forskjellen mellom en pump og en stilett. En pump kjennetegnes nemlig av en lukket stil, dvs. lukket hæl og tå, og skoen har vanligvis en lav hæl. Stiletter, derimot, kan være både åpne og lukkede, men hælen er som regel litt høyere. Så vi forstår hvis du har vært i tvil, men husk at en pump er lav og lukket. 

Hvilken stilett bør jeg velge?

Først og fremst må du vite hva slags stil du tåler å gå i. Det er viktig å øve seg. Øvelse gjør mester, men du bør ikke torturere deg selv. Hvis du er i tvil, anbefaler vi alltid en lav eller bred hæl for å få mer støtte. På denne måten sikrer du at du kan gå i skoen hele dagen.

Men det er faktisk flere faktorer enn bare hælen som spiller inn. Formen på skoen spiller også en viktig rolle. Faktisk kan en modell med ankelrem eller remmer over foten bidra til en mer komfortabel passform, fordi skoen sitter bedre på foten. Du trenger ikke å bekymre deg for å holde skoen på foten.
Selve spissen på stiletten har også betydning for hvor komfortabel du synes stiletten er. Det er ingen tvil om at en spiss stilett er superelegant, men hvis du ikke er vant til spisse sko, er det nok ikke denne du skal begynne med, da de ofte kan klemme litt på foten i starten. 

Nøkkelen til en god sko er unektelig komfort.

Stiletthæler med bred hæl

Som nevnt tidligere er stiletter med brede hæler en god høyhælte sko fordi de gir god støtte. Du trenger ikke å bekymre deg for å holde balansen. 

Så kombiner en stilett med brede hæler med en vakker sommerkjole eller kjole til bryllup

Stiletthæler med lav, tynn hæl

Hvis du vil ta det et hakk opp, finner du her enten en flott sandal med hæl eller en lukket pump. Hvis du ikke er helt trent i høye hæler ennå, eller hvis du har behov for å gå med stilett hele dagen, er denne høyhælte skoen perfekt. Du får fortsatt en elegant sko, men den lavere hælen gjør skoen mye mer komfortabel. 

Bruk høye hæler til en vakker lang kjole eller dress

Stiletthæler med høy, tynn hæl

Hvis du er en av de erfarne kvinnene, velger du sannsynligvis den høye stiletten. Den er superelegant og sexy, men du kan heller ikke legge deg til å sove i den. En slik hæl er perfekt til formelle anledninger. Så style den med en fin festkjole.

Så ta på deg dine favorittstiletter og ikke vær redd for å ta steget. Stiletter er for alle!