Hvilken kjole bør jeg velge som bryllupsgjest?

Det kan være vanskelig å finne ut hva en kvinnelig bryllupsgjest bør og ikke bør ha på seg. Noen ganger har brudeparet en dresscode du kan følge, andre ganger må du selv finne ut hva som er anstendig, vakkert og behagelig å ha på seg. Hvis du er en av dem som kan få grå hår av å velge riktig kjole, får du her noen tips og triks om hvilke kjoler som passer til bryllup, og hvilke tradisjoner og regler som absolutt ikke bør brytes når det gjelder dresscodes.

Hvilke kjoler egner seg til bryllup?

Før du kaster deg ut i planleggingen av bryllupsantrekket, er det lurt å ta en nærmere titt på invitasjonen. I mange tilfeller ønsker brudeparet en spesiell dresscode for bryllupet som er viktig å overholde for at paret skal få en perfekt kveld.

Den mest klassiske dresscode for et bryllup er sannsynligvis galla. Hvis du er invitert til et bryllup der dresscoden er galla, betyr det for kvinner lange elegante kjoler, gjerne vakre satengkjoler, som er perfekte for å skape et klassisk og feminint uttrykk. Denne typen kjoler finnes i en rekke farger og mønstre, men også i ulike prisklasser avhengig av budsjettet ditt. Hvis du er invitert til et bryllup med ball kjole dresscode, bør du absolutt vurdere å sjekke ut merker som f.eks: Neo Noir og Karmamia, som begge har de fineste lange og elegante satengkjolene til både rimelige og litt eksklusive priser.

En annen ting som blir mer og mer populært i forbindelse med bryllup, er en uformell dresscode. En casual dresscode betyr ikke at du må møte opp i jeans og t-skjorte, men at du har litt mer frihet når det gjelder festkjoler. Hvis du er invitert til et varmt sommerbryllup, kan en casual kjole være en av de lekre kjolene fra Ravn Ravn, som sprudler av varme farger, snitt og materialer.

Som nevnt kan det være forskjell på budsjettet du har satt av til deg selv og antrekket ditt. Noen kvinner liker å gjøre litt ekstra ut av seg og kjøpe kjolen i en utkledningsbutikk eller brudesalong, der det ofte finnes kjoler til gjestene. Er du ikke helt i denne prisklassen, finnes det også nettbutikker, som Molly&My.dk, som har et stort utvalg av kjoler som er superfine til bryllup.

Hvilken farge kan jeg bruke?

Med et bryllup følger en rekke tradisjoner og regler som kan håndheves eller lempes på, avhengig av brudeparets ønsker. En av de mest kjente tradisjonene er imidlertid regelen om de forbudte fargene! Det er noen få farger som er forbudt i bryllup, og hvis du unngår de tre fargene nedenfor, er du i god form:

  1. Hvite kjoler: Den mest kjente og kanskje viktigste regelen. I utgangspunktet er det bare bruden som har lov til å gå i hvitt i et bryllup. Det kan derfor også være en fordel å holde seg unna lyse kremfarger, eller andre farger som ligner, for ikke å ligne for mye på bruden.
  2. Svarte kjoler: Svart er vanligvis forbundet med sorgens farge og brukes mest til begravelser. Når det gjelder kjærlighetsfeiringer som bryllup, er det en god idé å unngå denne fargen. Hvis du ikke er så glad i farger, kan du finne en svart kjole med litt trykk og style den med noen smykker for å gjøre den litt mer festlig.
  3. Røde kjoler: I tradisjonens ånd symboliserer den røde fargen at du er brudgommens elskerinne eller at du ønsker å forføre ham. Noe du som gjest helst vil unngå, kan jeg tenke meg. I nyere tid har det imidlertid blitt litt mindre "forbudt", så hvis du har funnet den perfekte røde kjolen, kan du være heldig at bruden synes det er greit. 
Her finner du et stort utvalg av kjoler hos Molly&My.