Guide til å finne de perfekte jeansene

Vi har sikkert alle ett par perfekte jeans hjemme som vi bruker om og om igjen... Fordi det er de eneste som passer perfekt. Vi bruker dem hver gang vi har lyst til å gå i jeans, mens de andre samler støv i klesskapet. Det kan være litt av en forestilling å finne frem i jeansjungelen. Det er i hvert fall den følelsen man kan sitte igjen med hver gang man trenger et par nye jeans... Men da er det godt at det finnes hjelp å få.  

Å finne "de perfekte jeansene" handler om passform og størrelse. Drømmen er å finne den perfekte jeansen, akkurat som i filmen "The sisterhood of the traveling pants". I filmen har fire jenter med ulike kroppsstørrelser funnet et par jeans som de alle kan passe i. De bytter på å låne ett par. De bytter på å låne ett par jeans av hverandre, og så får alle ha på seg det perfekte paret. Vi skulle ønske vi kunne få tak i disse jeansene, men vi må innrømme at vi ikke har funnet dem ennå... Så du kan ikke alltid gå ut fra at det som kler venninnene dine, ikke nødvendigvis kler deg.

Når du leter etter et par gode jeans, bør du først og fremst tenke på kroppsfasong, benlengde og størrelse. For kvinner med lang overkropp anbefaler vi ofte bukser med høy midje, som får bena til å syne lengre og gir en flatterende passform. For kvinner med lengre ben er det ofte lettere å bruke bukser med lav midje eller bootcut. Men det handler også om stil og smak. Du bør derfor gå for den typen jeans som du føler deg komfortabel med. Noen elsker løse mammajeans, mens andre ikke kan gå en dag uten et par skinny jeans. Husk imidlertid at jeans ofte utvider seg når du bruker dem. Derfor er det trygt å velge et par jeans som er litt på den stramme siden. 

Hvilken bukse bør jeg velge?

De fleste jeansene passer de heldige langbente kvinnene. Det betyr også at de har et litt større utvalg av jeans å velge mellom. Derfor kan de bruke alle jeanstypene vi har tatt med i denne guiden.

Uansett hvilken kroppstype du har, hjelper vi deg gjerne med å finne de perfekte jeansene. Det er faktisk ikke så vanskelig som du kanskje trodde. Hvis du allerede kjenner kroppsfasongen din, kan du lese videre her. 

Jeans med høy midje

Jeans med høy midje er et godt valg for deg som ønsker å få beina til å se lengre ut. Faktisk kan alle kroppsfasonger gå for disse buksene, da de smigrer den kvinnelige formen. Vær imidlertid oppmerksom på at bukser med høy midje finnes i ulike varianter når det gjelder passform rundt bena og anklene. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Finn flotte bukser med høy midje fra blant annet Co'couture.

Mamma-jeans

Hva er mammajeans? - Mom jeans er en bukse med høy midje som sitter stramt rundt livet og rumpa, mens bena er rette hele veien ned. De siste årene har dette vært favorittbuksen blant kvinner, og vi skjønner hvorfor. Mom-jeans er nemlig flatterende for de fleste kroppsfasonger, da de sitter fint rundt midjen, gir deg lengre ben og fremhever rumpa. Derfor kan du bruke et par jeans som sitter løst rundt bena, men som samtidig smigrer kroppen. 

Spesielt kvinner med kortere ben bør gå for denne modellen, da bena ofte er avkortede, noe som igjen får bena til å se lengre ut. Hvis du har litt former, bør du heller ikke være redd for å gå for denne modellen, da buksen vil smigre formen din. 

Pieces er superkule til mammajeans. Du finner et bredt utvalg her

Bootcut-jeans

Hva er bootcut-jeans? - Bootcut-jeans er tilbake, og det er skikkelig kult! Du kjenner igjen disse jeansene på den rette og slanke formen, der omkretsen på benet blir bredere mot ankelen for å gi plass til en støvel. Buksen er perfekt for deg som har former rundt hofter og lår. Det gir en perfekt look som fremhever dine naturlige former på best mulig måte. Hvis du har korte ben, kan denne buksen også være et godt valg for deg, da bena ofte ser lengre ut når buksebeina går ned over skoen. 

Igjen er Pieces og Global Funk et godt sted å lete etter bootcut. 

Leggings og skinny jeans

Trange jeans med høy midje og smal passform er perfekte for deg med timeglassfigur. Disse jeansene vil fremheve midjen din og smigre kurvene dine på en utrolig vakker måte. De fleste kroppsfasonger kan imidlertid bære et par fine, stramme jeans. Global Funk er virkelig gode på skinny jeans, så du kan trygt sjekke ut utvalget hos dem.

Leggings har et lignende prinsipp, men på grunn av strekken holder de ikke formen, men tillater bevegelse. Dette gjør dem perfekte for deg som har lange ben og en slank kropp. Nå tenker du kanskje: "Hvorfor er leggings på jeans-listen?" Vel, det er fordi jeans også kommer i en jukselignende form gjennom jeggings. Leggings som ser ut som jeans - smarte og komfortable. Det er slutt på trange jeans som strammer rundt magen og er umulige å bevege seg i. 

Pieces har lansert Pieces jeggings, som er den perfekte kombinasjonen mellom et par jeans og leggings. 

Nå har vi hjulpet deg med hvilke jeans du bør velge basert på kroppstypen din, men til syvende og sist handler det om stil og smak. Derfor må du velge det paret jeans som du føler deg komfortabel i. Vi håper imidlertid at du føler deg litt tryggere i prosessen med å finne dine neste favorittjeans.